Veelgestelde vragen over Spray Tanning

1) Voor wie is spray tan geschikt?
Spray tan is voor iedereen geschikt, omdat het niet schadelijk is. Zeker voor mensen die niet in de zon mogen/kunnen is spray tanning de ideale oplossing!
Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, of tijdens een antibiotica kuur. Als je last hebt van pigmentvlekken of vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.

2) Is het niet schadelijk?
Spray tan is niet schadelijk. Wetenschappelijk onderzoek van de Europese Commissie voor consumentenveiligheid heeft aangetoond dat DHA niet schadelijk/gevaarlijk is (Scientific Committee on Consumer Safety, 2010). Het gebruik van producten met DHA wordt door de Skin Cancer Foundation aanbevolen als veilig alternatief voor zonnen en zonnebanken! (The Skin Cancer Foundation, 2013).

3) Ik heb een bruiloft/ik ga trouwen, wanneer kan ik het beste een afspraak maken?
Omdat u op zo’n belangrijke dag uiteraard geen risico wilt lopen adviseer ik om ruim van te voren een proef-tanning te boeken. Zo kunt u zien hoe de tanning op uw huid werkt en wat de kleur wordt. Ik adviseer om 3 dagen voor de trouwerij een afspraak te maken, zodat de tanning even de tijd heeft om zich op zijn mooist te ontwikkelen.

4) Hoe lang duurt een spray tan behandeling?
De spray tan behandeling duurt over het algemeen slechts 10 minuten. De afspraken staan voor een half uur ingepland, in verband met aan- en uitkleden en voorbereiding.

5) Hoe lang blijft de kleur zitten?
Een spray tan blijft ongeveer 5-7 dagen zichtbaar, en vervaagd geleidelijk. Salon Mooii heeft verschillende producten waarmee de tanning wordt beschermd of zelfs verlengd kan worden.

6) Wanneer mag ik douchen?
Na een spray tan behandeling adviseer ik om 8 tot 10 uur te wachten met douchen, omdat de vloeistof zijn tijd nodig heeft om goed te hechten aan de huid. Dit geldt niet voor de Rapid- tan, daarmee kan men na 1 uur douchen, afhankelijk van de gewenste kleurintensiteit.

7) Hoe zit het met sporten/zwemmen/sauna?
Sporten kunt u beter tot 8 uur na de behandeling uitstellen. Dit vanwege het transpireren.
Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen.

8) Kan ik na een spray tan behandeling in de zon?
Ja, u kunt er gewoon mee in de zon. Er zit echter geen beschermende factor in de tan, dus ondanks dat de huid al een kleur heeft, dient u de huid wel te beschermen.

9) Kan ik met spray tan een kleur opbouwen?
Ja, dat kan. Voor een optimaal resultaat kan na 5 tot 6 dagen de behandeling worden herhaald.
Ik adviseer klanten die hun mooie kleur willen behouden, om binnen die periode een afspraak te maken voor een nabehandeling. Zo voorkomt u het effect dat mensen u ‘dan weer wit, en dan weer bruin’ zien. Indien binnen 5 tot 6 dagen een nabehandeling wordt geboekt, geldt hiervoor een gereduceerd tarief.

10) Waarom is spray tan anders dan ‘bruin-uit-een fles’?
Het percentage DHA in de tanning vloeistof is anders dan in de producten die u bij de drogisterij koopt. Bovendien wordt de vloeistof gelijkmatig over uw huid verneveld. Dit zorgt voor een mooi egaal eindresultaat, in plaats van vlekken.

Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als u liever een subtiel 'sun kissed' effect wilt, kan dat ook. Voor een roodharige dame met een lichte huid en sproeten, wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt, als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

Heeft u toch nog vragen? Neem gerust contact op.

It Works! Body Wrap

Strakker en slanker figuur?

It Works! Body Wrap

Probeer nu de Body Wrap.

U raakt plaatselijk centimeters kwijt, zonder operatie. Ideaal voor de aanpak van probleemzones.

Snel, bewezen succesvol en gewoon bij u thuis!

Binnenkort

Binnenkort kunt u bij Salon Mooii ook terecht om uw tanden te laten bleken en voor permanente make-up.

Salon Mooii

   Benieuwd naar de ervaring van onze cliënten? Of op zoek naar de laatste beauty nieuwtjes?

Bezoek Salon Mooii ook op facebook.